Duizendpoot

Als je het mij vraagt, is 4 het ideale aantal poten dat een beest kan hebben. Een paar meer of minder, en ik vind het beest meteen een heel stuk minder leuk. Voor de duidelijkheid heb ik er  een grafiekje bij getekend:

grafiek

‘Duizend’ paste niet in de grafiek, maar als je een beetje hebt opgelet bij wiskunde kun je vast wel voorspellen hoe leuk de duizendpoot scoort in mijn grafiek. Minder dan nul, sowieso. En over de miljoenpoot zullen we het gewoon maar even niet hebben.

Toch is het een interessant beest om te tekenen: het is een stuk minder schattig dan de meeste dingen die ik doorgaans teken. Ik wisselde mijn tekenplaylist er speciaal voor van Taylor Swift naar Nine Inch Nails.

D_uizendpoot

Voor het opzoeken van voorbeeldplaatjes moest ik ook een aantal angsten overwinnen. Een echte spin op mijn muur doet me weinig, maar van een beeldscherm vol groter-dan-levensgrote duizendpoten gingen mijn nekharen recht overeind staan. In een poging het beest wat minder naar voor mezelf te maken, tekende ik een tweede versie met geinige gympies aan al zijn veel te vele pootjes:

D_uizendpoot_allstars

Het hielp niet echt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.