Alpaca

Ik heb een ambitieus plan bedacht om mezelf wat meer aan het tekenen te zetten: een dieren-alfabet. Bij elke letter teken ik een dier en schrijf ik een verhaaltje. Aan het eind van dit jaar heb ik dan minstens 26 dieren gemaakt. Moet lukken, toch?

De letter A is alvast voor Alpaca. Ik weet niet helemaal precies wat het verschil is tussen een alpaca en een lama, maar ik weet wel dat ik een beest vaak een lama noem en dat het dan een alpaca blijkt te zijn.

De bus die ik drie maanden lang nam naar een bijbaantje, reed onderweg langs een veld vol met deze deftige schaapachtigen. Soms stapte iemand uit bij de halte naast hun weitje, en dan kwamen ze allemaal enthousiast naar het hek gestapt.

Ze hadden dromerige, diepzwarte ogen met jaloersmakend lange wimpers. Met hun wollige bontjassen en slanke stelten deden ze me denken aan modemeisjes in een drukke winkelstraat. Van die wollen bontjassen kun je trouwens prachtige spullen breien. Misschien maak ik binnenkort ook een alpaca-sjaal voor mezelf.

A_lpaca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.